top of page
Hoe werkt LED-therapie ?

 

LED-therapie maakt gebruik van verschillende golflengtes van licht om specifieke huidproblemen aan te pakken. Rood licht bevordert bijvoorbeeld de bloedsomloop en collageenproductie, wat resulteert in een stevigere en stralendere huid. Blauw licht richt zich op de behandeling van acne door de bacteriën die acne veroorzaken te verminderen. Daarnaast zijn er ook groen en geel licht, die hun eigen unieke voordelen hebben.

Voordelen LED-therapie
 • Stimuleert collageenproductie: Rood licht dringt diep door in de huid en bevordert de aanmaak van collageen, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

 • Verbetert huidtextuur: Door de celvernieuwing te stimuleren, zorgt LED-therapie voor een gladdere en egalere huidtextuur.

 • Bestrijdt acné: Blauw licht heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van acne en het voorkomen van toekomstige uitbraken.

 • Vermindert roodheid: Voor degenen met een gevoelige huid of last van roodheid is LED-therapie een zachte maar effectieve behandeling om de huid te kalmeren.

 • Geen downtime: In tegenstelling tot sommige andere huidbehandelingen, heeft LED-therapie geen hersteltijd nodig. Je kunt direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten.

 • Versnelt het herstel na een microneedling of chemische peeling. Sterk aanbevolen.

Contra-indicaties

Hoewel LED-therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele contra-indicaties waar rekening mee moet worden gehouden. Deze contra-indicaties variëren afhankelijk van de specifieke aandoeningen en het type LED-therapie dat wordt gebruikt.

 

Hier zijn enkele algemene contra-indicaties:

 1. Fotosensitiviteit: Personen die overgevoelig zijn voor licht of fotoallergische reacties vertonen.

 2. Epilepsie: Bij sommige vormen van LED-therapie, vooral die met pulserend licht, kan er een risico zijn voor mensen met epilepsie. 

 3. Zwangerschap: Hoewel er geen duidelijk bewijs is van schadelijke effecten, wordt LED-therapie vaak vermeden bij zwangere vrouwen, vooral in het eerste trimester, om mogelijke risico's uit te sluiten.

 4. Actieve Huidinfecties:  zoals koortsblaasjes, wonden of open zweren, is voorzichtigheid geboden.

 5. Huidkanker: LED-therapie is over het algemeen veilig, maar bij vermoedelijke of bekende huidkanker is het belangrijk om medisch advies in te winnen voordat met de therapie wordt begonnen.

 6. Fotogevoelige medicatie: Sommige medicijnen kunnen de gevoeligheid voor licht verhogen. cb Roaccutane, Antidepressiva, MTX, antischimmelmedicatie, St.Janskruid, tetracycline, antibiotica, Salicylzuur of Benzoylperoxide. Mensen die dergelijke medicatie gebruiken, moeten hun arts raadplegen voordat ze LED-therapie overwegen.

 7. Auto-immuun ziekten, PCO, Lupus Erythematose of Albinisme

 8. Lichtallergieën

Voor de behandeling
 • 2 weken voor behandeling niet zonnen / geen zonnebank

Na de behandeling

Geen downtime: In tegenstelling tot sommige andere huidbehandelingen, heeft LED-therapie geen hersteltijd nodig. Je kunt direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten.

Prijzen :

per beurt (30min): €30

kuur van 8 beurten : €210

kuur van 10 beurten : €255

411470186_892091242230699_3729397584249151419_n.jpg
LED THERAPIE
bottom of page