top of page

Serums en ampullen : Wat is het verschil ?


Als de huid behoefte heeft aan meer vitaliteit, weerstand of glans, dan maken we gebruik van een geconcentreerd verzorgingsproduct met specifieke en krachtige werkstoffen. Vaak is een serum of een ampul met een bijzondere eigenschap dan het aangewezen middel om de huid te hydrateren, te herstellen of te voeden. Serums en ampullen zijn vaak het paradepaardje van de huidverzorgingslijn. Alle overbodige stoffen worden eruit gehaald waardoor enkel de zeer waardevolle en actieve ingrediënten overblijven. Ze worden gebruikt als alternatief of in aanvulling op crèmes. Een ampul en een serum: het zijn twee verschillende dingen en tegelijk worden ze vaak met elkaar verward. Ik ga je uitleggen wat ze zijn en wat ze voor je huid kunnen doen. Wat is een serum? Een serum zit vaak in een flesje met een pipet of dispenser. Het bevat een hoog percentage aan actieve werkstoffen. Een serum werkt doelgericht op een bepaald huidprobleem of huidbehoefte en wordt onder een crème aangebracht. Een serum is veelal dun van substantie en kan zowel op water-, olie- of gelbasis zijn. Serums bevatten nauwelijks of geen afsluitende of luchtdichte vochtinbrengende ingrediënten en bevatten ook minder smeer- en verdikkingsmiddelen. Een serum kan dagelijks en het hele jaar door worden gebruikt. Wat is een ampul? Een ampul is een klein glazen of plastic flesje met sterk geconcentreerde vloeistof, die geschikt is om de huid te verbeteren en te verzorgen. De ampul dient opengebroken te worden via de speciale afbreekhals, en in één tot twee keer gebruikt te worden. Omdat het geen conserveringsmiddelen bevat, zijn de werkstoffen maar 48 uur werkzaam en kan de ampul niet langer worden bewaard. Een ampul wordt meestal 4x per jaar in kuur gebruikt, variërend van 7 tot 28 dagen, afhankelijk van het type ampul, de ingrediënten en het te behalen doel. Welk serum of ampul kies je dan? De keuze van een serum ligt over het algemeen aan je huidbehoefte, waarbij het van belang is om te kijken welk serum jouw huid in optimale conditie kan houden. Wat heeft je huid dagelijks nodig, bijvoorbeeld hydratatie, versteviging, lifting... Een ampul (kuur) wordt extra ingezet bij bepaalde tekorten, bijvoorbeeld bij het wisselen van seizoen (de huid krijgt dan een andere behoefte). Maar dit kan ook bij stressvolle periodes, na ziekte, bij zwangerschap, … m.a.w. de ampul geeft telkens een boost aan je huid! Een ampul kan ook positief ingezet worden voor een speciale gelegenheid, denk bijvoorbeeld aan een trouw. Dan wil je als bruid er toch stralend uitzien? 6 weetjes over serums en ampullen

  1. Ze zijn geconcentreerder en daardoor ook wat duurder. Een serum is een vloeistof en is qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan een crème. Een geconcentreerd serum is super efficiënt. De werkstoffen bestaan uit kleinere moleculen die dieper in de huid werken. Ook de werkstoffen in een ampul zijn zeer efficiënt omdat ze hoog gedoseerd zijn en diep de huid indringen. Hierdoor is een serum/ampul duurder dan een gemiddeld product, door het gehalte aan werkzame stoffen.

  2. Ze zijn zuinig en gemakkelijk in gebruik. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, heb je per keer heel weinig nodig. Hierdoor zijn ze zuinig in gebruik. De SUPER ACTIVES ampullen van Diego dalla Palma professional zijn bovendien heel handig in gebruik. Je opent de ampul door de afbreekhals te breken. Je hoeft ze niet in 1 keer op te gebruiken. Na gebruik kan je ze met de afbreekhals terug afsluiten. (Wel binnen 2 dagen opgebruiken).

  3. Ze geven snel resultaat. Een serum of een ampul zal een specifiek doel en resultaat hebben. Bijvoorbeeld rimpels verminderen, de huid verstevigen en liften, de huid hydrateren of soms juist de huid ontdoen van verouderde cellen en herstellen. Na een week zie je je huid al verbeteren en na een maand zie je een opmerkelijk verschil. Dankzij de werkzame stoffen, hoe hoger de dosis, hoe effectiever het product.

  4. Breng ze aan op een gereinigde huid. Het is echt ontzettend belangrijk dat je een serum/ampul altijd op een zuivere huid aanbrengt. Reinig de huid dus goed zodat serum/ampul goed kunnen indringen.

  5. Je brengt ze aan voor dag- of nachtcrème. Velen twijfelen wat ze eerst moeten aanbrengen. Je begint met het serum, gebruik ongeveer 3-4 druppeltjes, masseer ze over gelaat, hals en decolleté. Laat de huid rondom de ogen vrij. Het serum zal snel worden opgenomen, hierna kun je dag- of nachtcrème aanbrengen. Net zoals een serum breng je een ampul op een schoon gelaat aan. Breek de ampul open, klop de gewenste inhoud in je handpalm en verdeel over gelaat en hals, masseer in. Sluit daarna de ampul weer af.

  6. Breng 's ochtends en/of 's avonds aan. Ieder serum is anders en daarom is het goed om te weten of jouw serum geschikt is voor dag, nacht of allebei. Een vetter serum is geschikt voor ’s nachts, anders loop je de hele dag met een glimmend gelaat rond. Je hoeft daarna geen nachtcrème op te brengen, maar het mag wel. Andere serums zijn op beide momenten te gebruiken. Een ampul gebruik je meestal ‘s avonds.

Wanneer gebruiken we een serum of ampul?

Wacht niet tot je huid zichtbaar vermoeid, verslapt of verouderd is. Het beste is om een serum het hele jaar door te gebruiken. Het geeft de huid net dat extra en vormt juist de regelmaat in het persoonlijke verzorgingsplan. Een ampullenkuur is het beste om 4 x per jaar te gebruiken, bij het wisselen van de seizoenen, voor een belangrijk feest of wanneer de huid een extra boost nodig heeft.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page